torsdag 25. september 2008

Erlend Loe


Erlend Loe er en norsk romanforfatter, oversetter og filmmanusforfatter. Han ble født 24. mai 1969 i Trondheim, men bor og arbeider nå i Oslo. Erlend debuterte med sin første roman ”Tatt av kvinnen” i 1993, som i 2007 ble filmatisert. Året etter kom han ut med barneboken ”Fisken” som handler om truckføreren Kurt.

Jeg har flere ganger hørt om Erlend Loe og hans bøker, men jeg ble først oppmerksom på hvem han egentlig var etter at vi begynte å lese boken ”Doppler” høyt i norsktimene. ”Gud for en fantasi den mannen må ha!” var det første som slo meg da læreren begynte å lese boken for oss. Å ha klart å skrive en så fantastisk morsom bok om en mann som flytter ut i skogen og bor der med en reinsdyrkalv er virkelig litt av en prestasjon. Men det er ikke det eneste Erlend har prestert, han har nemlig skrevet hele 17 bøker siden 1993, i tillegg til å ha skrevet fire filmmanus.

Erlend har en helt egen skrivemåte, og jeg mener det er dette som har gjort bøkene hans så suksessfulle. Han tenker utenfor boksen, og skriver på en måte som virkelig får deg til å leve deg inn i livet til Doppler og kalven hans.

Ingen kommentarer: